2015. júl 09.

Serafim, kézműves kozmetikumok, melyek megérintenek

írta: Fashionline Hungary
Serafim, kézműves kozmetikumok, melyek megérintenek

logo_serafim_szappan.jpg

Mai posztomban egy (számomra) új márkát fogok bemutatni Nektek. Ajándékba kaptam egy 4 db-os Serafim csomagot, ami a következőket tartalmazta: Méhviaszos ajakbalzsam 14 ml, Borsmenta illóolaj 10 ml, Rozmaring illóolaj 10 ml és Körömvirág geránium szappan 100g. Ahogy a későbbiekben is látni fogjátok, nekem nagyon fontos hogy egy kozmetikumot mibe és hogyan csomagolnak. Nincs kedvenc szín, nincs kedvenc forma, igazából a 'meglátni és megszeretni' elvet vallom. A marketing és a reklám hatalma. Hiába olvasok jót egy termékről, ha nem tetszik a doboz, a flakon vagy a címke rajta. Persze a mai világban, ahol ekkora a kínálat nem nehéz ilyen válogatósnak lenni. A Serafim kozmetikumra visszatérve a csomagolás nálam nyert. Letisztult, kifinomult, természetes. Azonnal elő az iPad, rákeresés a weboldalra: http://www.serafimszappan.hu/index.php

Csorba Csaba egyéni vállalkozó őszintén ír arról milyen környezeti problémákkal kell szembenéznünk nap mint nap, és a mesterségesen előállított anyagok rejtett kockázatairól. Újabban (biztos a korral jár) sokkal jobban érdeklődöm a magyar és természetes termékek iránt. Legyen szó szépségápolásról, divatról vagy élelmiszerről. 

A teszteléseket még csak most kezdem, így röviden a termékekről:

  • Körömvirág Geránium szappan 100g - 790 Ft

        Nyugtató és gyulladáscsökkentő

A körömvirág régóta ismert gyulladáscsökkentő gyógynövényünk.  Jótékonyan hat a visszeres panaszokra és elősegíti a sebek gyógyulását. A geránium vagy más néven rózsamuskátli serkenti a vér- és nyirokkeringést, kiválóan oldja a feszültséget  és gyulladásgátló hatású.

koromvirag_geranium_2.jpg

Nem vagyok egy szappan fun, valahogy bennem ragadt az a régi emlék, hogy a szappan édeskés illatú, és nagyon szárítja a bőrt. Azóta több barátnőm ajánlotta, és cikkeket is olvastam róla, mégsem jutottam el odáig, hogy akkor én bemegyek a DM-be és ezentúl szappannal fogok arcot mosni. De így, hogy az ölembe pottyant a lehetőség, hogy kipróbáljam örömmel vetem bele magam, főleg, hogy most nyáron elég zsíros a bőröm T-vonalban. Az eredményről pedig beszámolok majd. A cikk címe valószínűleg ez lesz: Vichy vs. Szappan :D

 

  • Méhviaszos Ajakbalzsam 14 ml - 899 Ft

     Illatmentes ajakápoló,  tartós védelem

    Ez a különösen sok természetes összetevőből álló balzsam diszkrét ápoltságot biztosít ajkaidnak nap mint nap. Magas méhviasz tartalmának köszönhetően hatása igen tartós. A különleges olajok és vajak keveréke hidratálja, puhítja és gyógyítja az ajkat. Nem tartalmaz illatanyagot. 

serafim_mehviaszos_ajakbalzsam.jpg

Két nap alatt párszor már belekontárkodtam az ajakbalzsamba. Egyedül egy gondom van ezekkel a ma nagyon divatos letekerős, ujjal kenős balzsamokkal. Hogy nem tartom túl higiénikusnak. Én általában jövet menet kenem vele a számat, amikor buszra felszállok, intézkedek, rohanok a városban. Ilyenkor valószínűleg nem a legtisztább a kezem. :( Természetes, pont annyira fénylik amennyire kell, illat- és ízmentes, így nincs az a kényszerem, hogy lenyalogassam. :)

  • Illóolaj 10 ml - 629 Ft / 695 Ft

A borsmenta Magyarországon jól ismert teanövény. Emésztési zavaroknál, felfúvódásnál vagy fáradtság esetén különösen ajánlott a fogyasztása. Az illóolajat a növény zöld leveleiből vízgőzdesztillációval állítják elő. 1 kg illóolajhoz 300-500 kg növényi részt használnak fel. A rozmaring az egész földközi-tengeri régióban vadon termő évelő örökzöld félcserje,  amely nálunk a védettebb és melegebb országrészeken is áttelel. Ősidők óta ismert fűszer- és gyógynövény. A népi gyógyászatban görcsoldóként használták. Illóolaja javítja a vérkeringést és elmúlsztja a reumás tüneteket. A likőripar is hasznosítja enyhén keserű italok készítése során. 

illo.jpg

 Remélem tudtam Nektek új információt nyújtani, és ellátogattok a weboldalra egy érintésnyi természetért. 

 

További szép napot,

Detty

Szólj hozzá

magyar kézműves szépség szappan serafim fashionline