2016. feb 28.

Vaníliás créme brulée

írta: Fashionline Hungary
Vaníliás créme brulée

creme.jpg

Fogyókúra, diéta, edzés, és nyálcsorgatás a cukros édességek után...Egy pihenéssel, blogolással töltött vasárnapon mégiscsak úgy elcsábul az ember. Ezért ma egy 10 perc alatt elkészíthető édességet hoztam Nektek, amiben cukorhelyettesítőt használok. Mintha felhőbe harapnál...

Vaníliás Créme brulée

Alapvetően nem vagyok egy nagy édességes, de azt a pár dolgot amit szeretek, azt nagyon. :) Créme Bruléet először Svájcban ettem, azóta szeretem, és az íze mindig a svájci emlékeket idézi fel. 

Recept:

  • 250 ml habtejszín
  • 100 ml tej
  • 50 g xilit, a tetejére 50 g barnacukor (ez a csalás része :D)
  • 0.5 db vaníliarúd
  • 3 db tojássárgája
  • 0.5 db tojásfehérje

Ezek a hozzávalók 4 adag elkészítéséhez szükségesek. 

Elkészítés:

A tejszínt, a tejet és 25 g xilitet a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgákat és a tojásfehérjét 25 g xilittel elkeverjük.

A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflétálkába öntjük, a tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük, a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.

120 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőben 80-90 perc alatt megsül. Akkor kész, amikor a krém közepe is szilárd. Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig lefóliázva hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 50 g xilitet (esetemben barnacukrot) egyenlőképpen elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal vagy forró grillsütőben karamellizáljuk a cukrot. Azonnal fogyasztjuk.

fullsizerender_2_1.jpg

fullsizerender_3.jpg

Jó étvágyat és kellemes vasárnapot,

Detty

 

Szólj hozzá

gasztro édesség desszert crémebrulée