2016. sze 15.

Kipróbáltuk Jamie Oliver budapesti éttermét

írta: Fashionline Hungary
Kipróbáltuk Jamie Oliver budapesti éttermét

img_9869.JPG

Sziasztok,

végre végre gasztro poszt. Nem győzöm magam utolérni, de ha olvastok azt már tudjátok, hogy imádok/imádunk enni, és új dolgokat kipróbálni. Korábbi bejegyzéseim között szerepel a Befaló Bill, az Oriental Soup House, a Déryné Bisztró, a Tiszavirág Szeged Étterem, a Villa Bagatelle és a Vintage Garden. Most pedig egy újabb gyöngyszemmel bővül a Gasztro fül, méghozzá a Jamie's Italiannel. Május 20-án nyitotta meg kapuit a Budai várban, így az online helyfoglalás megnyitása után 20 percig kattintgattam mire beengedett a rendszer, és rá egy hétre sikerült is helyet foglalnom. Péntek 6 órára. Tökéletes. Mikor megérkeztünk az utcán kígyózó sorba ütköztünk. De gyorsan ment, hiszen senkinek nem volt foglalása, próba szerencse alapon álldogáltak. Volt aki kivárta míg felszabadul egy asztal, volt aki pedig lebiggyesztett ajkakkal tovább állt. Mikor sorra kerültünk a két szemtelenül fiatal hosstess lány nagyon megörült, hogy végre valakinek van foglalása. 

img_9858.JPG

Kaptunk is egy szimpatikus asztalkát az ablak mellett (kinti helyre esélyünk sem volt), és egy túlzottan nyomulós, tukmálós pincért. Elég gyakran járok étterembe, azt gondolom az alap etikett tudatában vagyok, de az ilyen pincérek mindig zavarba hoznak, idegen szavakat hadarnak, felajánlják a fél étlapot, villámgyorsan sorolják melyik étel mit tartalmaz, és mindeközben egy másik asztalt lesnek. Egyszerűen elfogadhatatlannak találta, hogy nem kérünk előételt, így addig mondta, hogy kóstoljuk meg a ropogós tintahalat, hogy rábólintottunk. (Legfelső kép). Valószínűleg életünk egyik legjobb döntése volt. Soha ennél finomabb tintahalat nem ettünk. A pincér elégedetten mosolygott, megérte a fáradozása. Azt is megtudtuk tőle - mert persze hamar összebarátkoztunk - , hogy 1200 főt szolgálnak ki naponta, ami óriási szám tekintve hogy 11 órát vannak nyitva naponta. Az étlap nem hosszas, 1 oldal az egész, talán jobb is így, nincs lapozgatás, morfondírozás negyed órán át. Én gnocchi genovesere vágytam, de az sajnos elfogyott, így inkább az előételekből választottam paradicsom & ricotta bruschettát, Balázs fekete spagettit evett tintahallal és kagylóval, Kriszti pedig egy alapnak számító spagetti carbonaraval tesztelte a helyet. Amúgy is tésztafüggők vagyunk, szóval a helyet nekünk találták ki. 

img_9871.JPG

img_9878.JPG

img_9879.JPG

A pincér türelmet kért tőlünk, a rengeteg vendégre hivatkozva, de 3/4 óra alatt így is megvacsoráztunk előétellel együtt, és a kávánkat is kihozta. Az ételek pontozása csillagos ötös. Nyilván nem is vártunk mást. Minden falatnál érezhető volt az élelmiszerek minőségi összetevője. Tökéletes tálalással körítve. A jegyzetemben amit ott írtam, felkerült a 9813-as szám, de azt sajnos már nem tudom miért írtam fel, pedig biztos volt jelentősége. Nálam a fekete spagetti vitte a pálmát, biztos, hogy legközelebb abból fogok falatozni. 

img_9881.JPG

jamiebe.jpg

Nem gondoltam, hogy bármelyik gasztro posztban erről fogok írni, de a hely mosdóját sem felejteném ki a sorból. Mintha Londonba csöppentünk volna, félhomály, zöld csempék, Oliver nevével ellátott tartályok, és fekete-fehér padlólap. Vajon más is fotózott már wc tartályt egy étteremben? :D

mosdo.jpg

Úgyhogy mindent összevetve nagyon megvett minket magának a hely, sajnos május óta még nem jutottunk el, de biztos, hogy a közeljövőben ismét meglátogatjuk Jamie éttermét. Ti voltatok már? Mi a vélemény? 

Puszi, Detty

img_9886.JPG

img_9880.JPG

Ha tetszett a poszt kövessetek a Facebookon, hogy elsőként értesüljetek a friss cikkekről ITT

Szólj hozzá

gasztro étterem jamieoliver