2017. máj 04.

Molekuláris gasztronómia

írta: Fashionline Hungary
Molekuláris gasztronómia

Teszteltük a NANO Báréttermet

fullsizerender_23_1.jpg

A szombati gasztro-élményünk még január 21-én volt. (Sajnos pár videót nem tudtam feltölteni, pedig érdemes lett volna, többek között ezért a csúszás.) Adott két pár, akik négy különböző módon látják az ételeket, az éttermeket, az embereket, és ettől válik egy nagy és különleges egésszé. Általában ha mi összetalálkozunk valamilyen buliba torkollik az este, de évek óta először a buli helyét felváltotta egy olyan program, ami mindannyiunknak sokkal emlékezetesebb maradt. Már decemberben kifigyeltük a helyet, és sokáig úgy volt, hogy ott is szilveszterezünk. Végül múlt szombatra foglaltunk asztalt, az erről készült képriportot láthatjátok most. Tudjátok mire emlékeztetett az egész hely? A pörgős zenével, a modern arculattal, a laza de elegáns pincérekkel? A Szex és New Yorkból a Nyers nevű helyre, ahol Samantha rátalált Smith Jerrodra. :)

great-sexpections-04-1280.jpg

Mikor megérkeztünk egy asztal volt foglalt, viszont mire a levesek az asztalunkra kerültek, szinte megtelt a hely. Miután végignéztük az étlapot, majd kiválasztottuk a koktélokat is, teljesen átadtuk magunkat a gasztroélménynek. Ízlelgettünk, szagolgattunk, elemeztünk, és gyakran kérdezgettünk. Természetesen a pincéreket nem tudtuk megfogni, mindenre készségesen és kielégítően válaszoltak. Első hely ahol nem ciki fotózni (nem mintha én nem fotóznék bárhol), voltak olyan fogások, ahol előtte jelezték, most érdemes lesz videózni. 

fullsizerender_19_1.jpg

Mojito - Brugal rum, lime, cukorszirup, mentalevél  + elemi részecskék

fullsizerender_20_2.jpg

Kecskesajt golyó a chef ajándéka (nálam abszolút kedvenc) + Cherry Mojito

fullsizerender_23.jpg

Degustation menü 1. fogás: marinált vadlazac "Waldorf-salátával", Bloody Mary textúra

fullsizerender_14_2.jpg

Magyar menü 1. fogás: Marinált szürkeharcsa terrine "székelykáposztával"

img_3432.JPG

Degustation menü 2. fogás: burgonya-köményhab leves, Granny Smith tempurával, brokkoli habbal

fullsizerender_16_1.jpg

Magyar menü 2. fogás: bárányleves palócosan, pörcös zöldbabbal, tárkonyinfúzióval

fullsizerender_17_1.jpg

img_3485_1.JPG

Degustation menü 3. fogás: Braisingelt borjúpofa apró zöldségekkel, pink grapefruit jégkásával

fullsizerender_9_1.jpg

Magyar menü 3. fogás: Tanyasi csirkecombfilé paprikahabbal, csirkemájas gersli rizottóval, laskagombával, csalamádéfagylalttal

fullsizerender_13_2.jpg

fullsizerender_12_2.jpg

Degustation menü 4. fogás: Érlelt marhabélszín surf & turf, krémes libamáj patéval, meleg rákmártással, savanyított vadgombákkal

fullsizerender_11_1.jpg

fullsizerender_15_1.jpg

Magic Bar Presents

fullsizerender_10_1.jpg

 +1 fogás az új étlapról: Marinált lazac, zellerpüré, bloody mary

fullsizerender_14_2.jpg

Degustation menü 5. fogás: Gorgonzola fagylalt aszalt kékszőlővel, szépiával

fullsizerender_6_3.jpg

img_3486.JPG

fullsizerender_25.jpg

Magyar menü 5. fogás: Gesztenyepüré future

fullsizerender_7_1.jpg

fullsizerender_1_6.jpg

fullsizerender_2_5.jpg

fullsizerender_5_2.jpg

A hely azért is újító Budapesten, mert be merték vállalni, hogy minden ételük és italuk a molekuláris gasztronómiára épül. Ha belépsz, biztos lehetsz benne, hogy csak ilyen ételek vagy italok fognak az asztalodon sorakozni, nem tudsz mást választani. Ahogy fent láttátok az étlapot, á la carte ajánlat nincs, helyette kétféle degusztációs menüt kínálnak. Amikor mi voltunk, a magyaros menü (5 fogás) 8.900 Ft volt, a 6 fogásos séfajánlat pedig 12.900 Ft. Természetesen azóta új étlap van, így aki volt már újra és újra meg tudja látogatni az éttermet. Mi tervezzük a szüleinket is elvinni, kíváncsiak vagyunk, az ő korosztályuk hogyan éli meg ezt a fajta újítást az ételek és az italok terén. 

Úgyhogy ha különlegességre vágytok, és olyat kóstolnátok amit még soha, akkor ne habozzatok elmenni a Nano Bárétterembe. 

Ha tetszett a cikk, kövessetek Facebookon is, hisz sok ilyen bejegyzés lesz a közeljövőben is.

Puszi,

Detty

Szólj hozzá

budapest gasztro étterem gasztronómia nano molekularis degusztációs