2018. jan 08.

Ezeken a helyeken ettünk a legjobbakat 2017-ben

írta: Fashionline Hungary
Ezeken a helyeken ettünk a legjobbakat 2017-ben

img_3037.jpg

Ígértem egy kis összefoglalót a tavalyi évről, de a Rossetti Bizsu blogján már megjelent egy picit személyesebb bejegyzésem ITT, így pár különlegesebb összegzést terveztem a saját blogomra. Az első ilyenben - azaz a maiban -, olyan éttermek, bárok, beülős helyek fognak szerepelni, ahol tényleg a legjobbakat ettük 2017-ben és maradandó élményt hagytak. Készüljetek fel, nagyon meg fogtok éhezni. :P 

Az évet egy extra különlegességgel indítottuk, ellátogattunk a mulekuláris gasztronómia helyszínére a NANO Bárétterembe, aminek külön bejegyzést is szenteltem. ITT visszanézhetitek. A képen egy marinált szürkeharcsa terrine "székelykáposztával" látható. Teljesen egyedülálló élményben volt részünk, vicces és meghökkentő textúrákat kóstolhattunk, mind italokban, mind ételekben. A hely sajnos azóta véglegesen bezárt, de semmiképpen nem szerettem volna kihagyni a sorból. img_3432_1.JPG

A tavalyi év desszertjét a Spoon Cafe szolgálta fel a DiningCity Országos Étterem Hét keretein belül. Fügés galuska, vajkaramell, sült ananász. Többet nem is írnék róla, egyszerűen tökéletes volt. Az egész vacsoráról ITT olvashattok. Egyébként a 2016-os év kedvenc desszertjét a szuflét verte le, amit a Noir et l'or-ban fogyasztottunk - szerencsére többször is. Nagy bánatomra a Noir is véglegesen bezárt azóta. 

img_3032.jpg

2017 nagy felfedezettje volt számunka az Attaboy Streat Food Bistro a Síp utcában. A pénteki randijainkat általában itt töltöttük. (Mindaddig, amíg az alakunkat féltve picit háttérbe nem szorítottuk.) Többször posztoltam innen Instagramra, mint bárhonnan. Jófej felszolgálók, hangulatos hely, hibátlan étel és az élmény, hogy vége a hétnek. Nagy kedvencem a vegaburger és a classic hotdog jó hideg söröcskével persze. 

img_3033.jpg

A Beszálló Food Bar inkább a Balázs kedvence, mint az enyém, de a világ legfinomabb kókuszos krumplipüréjét itt ettem, az angus tatárra pedig örökké emlékezni fognak az ízlelőbimbóim. A hely nagyon pici, 6 vagy 7 asztal van csak, de eddig mindig szerencsénk volt. Egy szűkített étlapról lehet választani, és pár hetente megújul az egész. Csak imádkozom, hogy az angus tatár soha, de soha ne kerüljön le róla. :) 

img_3034.jpg

Ha leves, akkor csakis az Oriental Soup House. Róluk is írtam már ITT, amit több, mint 400-an olvastak. Éttermekben általában nem eszek leves, mert örülök, ha a főételt meg bírom enni. De az Oriental Pho levese gyógyír mindenre és akkora adag, hogy magában is elegendő egy étkezésre. Ez a hely, ahová egyedül is szívesen beülök egy levesre, például az alábbi kép is egy ilyen alkalommal készült még nyáron, miközben Balázs Kínából írt skype-on. img_3035.jpg

Az utóbbi időben a randihelyszínünk áthelyeződött az Árkádba. Először csak praktikussági szempontból, mert vacsora előtt több dolgot el tudtunk intézni, de amióta rátaláltunk az Okay Italiára, már csak emiatt is elmegyünk. Szénhidrátfüggőknek, mint én, ez a tökéletes hely. A legfinomabb, legkülönlegesebb tésztákat itt eszem és villámgyorsan, frissen készítik. A hely itt sem nagy, de még mindig akadt két szék, ahová leülhettünk és ha kifogunk egy olyan pincért, aki valódi pincér és ért az ételekhez is, akkor nyert ügyünk van. Jajj de megéheztem! 

img_3036.jpg

Azokon a napokon, amikor én választok helyet és nem Balázs, akkor beülünk a Wesselényi - Síp utca sarkán található hummusbarba. Sokszor elegem van a húsból és csak pitát akarok mártogatni mindenféle földi jóba. Ahogy a képen is látjátok, ebben nincs hiány. De ettem már itt például lecsós humuszt is, nagyon különleges és óriási adag volt. A hely maga nem túl jó, csak akkor szeretjük, ha kint a teraszon (járdán) le tudunk ülni. Kicsit lassú a kiszolgálás és többnyire külföldiek kedvelt helye (ami nem baj). A humusz viszont verhetetlen. 

img_3037.jpg

Az örök Vapiano pedig nem maradhat ki a sorból, bár az utóbbi időkben már csak barátnőkkel járok, Balázzsal nem szeretjük, nem olyan meghitt, nem tudunk végig beszélgetni. Gyakran felbosszant a 3/4 órás sorban állás és az a mérhetetlen kajaszag, ami árad utána minden ruhámból, de mikor a számhoz emelem a villát, rajta a hibátlan Polo di crema-val...minden negatívumot elfelejtek. 

img_3038.jpg

Ezek lettek volna a 2017 top helyei, ahol istenieket ettünk és amiket tiszta szívből ajánlok, mert nem fog csalódást okozni. (Többször ki lett próbálva.) 

A következő összegző bejegyzés meglepő módon beauty termékekről fog szólni, ha nem szeretnétek lemaradni kövessetek Facebookon is. 

Puszi,

Detty

 

 

Szólj hozzá

budapest gasztro étterem top nano vapiano spoon humusz okay oriental attaboy beszálló