Ilyen volt az I. Villásreggeli Fesztivál Balástyán
Május 13-án került megrendezésre a Stílusos VillásReggeli Fesztivál, Magyarországon először. Balázs szerint minden része hívószó számomra: stílusos, villásreggeli, fesztivál, először. :) Nagyon készültünk rá, gyönyörű időt fogtunk ki és alig vártuk, hogy leterítsük pikniktakaróinkat a fűbe. Felgyorsult világunkban egyébként is fontosnak tartom a hosszúra nyúlt hétvégi reggeliket, illetve imádok a szabadban enni, de ez a kettő így együtt...
Honnan ered az ötlet? A Stílusos Vidéki Szállodáknak már széles rajongótábora van, ám ez volt az első alkalom, hogy az egyik tagtársuk kertjében randevút adtak a vidéki gasztronómia iránt érdeklődőknek. A Stílusos Vidéki Szállodák egy kisebb, nívós, vidéki szálláshelyeket működtető társaság, mely jelenleg 9 tagot számlál:
- Nomad Hotel & Glamping
- Káli Art Inn
- Babérliget Kúria
- Páskom Cottage
- Óbester Panzió (új tag, nem volt kint)
- Hotel Botanica Vendégház (szintén új tag, nem volt kint)
- Kosbor Panzió
- Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó
- Platános Kúria (az első VillásReggeli helyszíne)
Belépődíj nem volt, a részvételt regisztrációhoz kötötték (1200 regisztráltból kb. 700 fő vett részt a rendezvényen). Érkezéskor pedig cuki faládákat kaptunk, amibe gyűjthettük a vidéki gasztronómia kincseit.
Legelőször a Kosbor Panzió standján vásároltunk be. Az úgynevezett kencékből kecskesajtot és házi szárnyasmájkrémet választottunk pirítóssal. Nagyon guszta, kis felcímkézett üvegekben volt és ráadásként Molnár-Mersitz Ágnes, a Kosbor tulajdonosa szolgált ki minket.
Ezután a Nomad Hotel pultjánál ragadtunk le, ahol ismét a kencefice volt a jelszó. A hosszú kiflihez 4 különböző ízű mártogatóst választottunk: juhtúrós körözött, medvehagymakrém, fetakrém és tapenade.
Végül a bundáskenyér illatára a Káli Art Inn asztalához értünk, ahol Balázs egy isteni szendvicset választott magának én meg kivártam a bundikenyeret, mert közben elment az áram. Addig volt időm fotózni.
Én mint reggeli-rajongó nagyon jót ettem. Több blogon olvastam kritikákat, hogy miért nem saját tojást használnak, és miért vannak a hazai, egyszerű ételek, mint pl. a lecsó túlspilázva. Szeretek új ízeket kipróbálni, nyitott vagyok a gasztro-újításokra, de nekem nem volt hiányérzetem. Hagyományos is volt, meg benne volt az a plusz is, ami 2018-ban elvárható egy gasztro-eseménytől. Reggeli után (azért nem előtte, mert a leghosszabb sor ott állt) már csak egy óriás latte hiányzott, amit a Miko Coffee baristái készítettek el nekünk (extra jófej módon).
Miután belaktunk, átvonszoltuk a medence partjára a bázist, ahol picit árnyékban tudtunk még beszélgetni, lazulni. Pár órás volt igazából a rendezvény, de a mi csapatunkból mindenki pozitív élménnyel távozott, szuper nyárindító rendezvény volt és várjuk a következő helyszínt, ami otthont ad a II. Villásreggeli Fesztiválnak.
Vasárnap lévén remélem ma is hosszú nyúlt a reggeli! :)
Puszi,
Detty